top of page

PRIČAJMO O POSLU

sa Aleksandrom Seratlićem

COTRUGLI Alumni klub Srbija i u 2020. godini nastavlja ediciju događaja pod nazivom "Pričajmo o poslu" koji imaju za cilj okupljanje istaknutih poslovnih lidera i razmenjivanje njihovih iskustava i znanja sa našim Alumni članovima i širom javnošću.

Peti u nizu serije događaja doveo nam je u goste Aleksandra Seratlića. Aleksandar Seratlić nalazi se na poziciji generalnog direktora/CEO MPC Holding od 2019. godine.

Pričali smo o poslu sa Aleksandrom Seratlićem na teme:

  • Razvoj FMCG industrije u Adriatic regiji

  • Izazovi koji su pratili integraciju Mercatora i IDEA-e

  • Kakvu budućnost nam donosi konsolidacija na tržištu telekomunikacija i medija

  • Uloga MPC Holdinga u razvoju tržišta nepokretnosti u Srbiji

COTRUGLI Business School

Višegradska 27

6.februar 2020. od 18:30h

Agenda:

18:30 - 19:00h - check-in učesnika

19:00 - 20:15h - glavni program

20:15 - 21:00h - networking koktel

Atmosferu sa događaja pogledajte u galeriji

GOVORNIK

0.jpeg

Gospodin Seratlić je na poziciji CEO MPC Holdinga od aprila 2019. MPC Holding je sinonim za održivi rast poslovanja i predstavlja lidera i jednu od najvećih biznis platformi u jugoistočnoj Evropi, snažno usmeren na tržište nepokretnosti sa MPC Properties i FMCG distribucije sa Mercatom. Pre ove pozicije, od 2017. do 2019., Seratlić je bio CEO SBB-a, vodećeg telekom operatera, člana regionalne telcomedia grupacije - United Grupe. United Grupi se priključio nakon 6 godina na čelu Mercatora-S/IDEA-e gde je vodio tim u jednom od najvećih spajanja u jugoistočnoj Evropi. Njegov fokus je bio na uspostavljanju snažne korporativne kulture i pozicioniranje kompanije kao lidera na maloprodajnom sektoru tržišta Srbije. Prethodna iskustva stekao je u FMCG industriji, dok je na izgradnji strateških menadžerskih veština radio u Adris Grupi i kompaniji Ledo.

 

Stekao je Master diplomu iz ekonomije, a stručno se usavršavao na brojnim renomiranim institucijama u Evropi i SAD.

ALEKSANDAR SERATLIĆ

CEO @ MPC Holding

Srboljub Marković je aktivan član COTRUGLI Alumni kluba od njegovog osnivanja 2014. godine. Pokretač je novog ciklusa gostovanja najvećih imena iz biznisa i privrede pod nazivom "Pričajmo o poslu" koje organizuje COTRUGLI Alumni klub Srbija.

Srboljub ima bogato iskustvo u radu sa brojnim domaćim i međunarodnim organizacijama u okviru projekata ekonomskog osnaživanja stanovništva. Neke od njih su USAID, Mercy Corps, SPARK, Agencija za razvoj MSP i Centar za preduzetništvo čiji je jedan od osnivača.

Srboljub 2006. godine uplivava u preduzetničke vode i otpočinje sopstveni biznis sa privatnim vrtićem, zatim provodi 7 godina u finansijskom sektoru da bi 2015. godine nastavio svoju karijeru u sektoru telekomunikacija, prvo u SBB-u potom u Orion telekomu na poziciji direktora prodaje na optičkoj mreži.

Srboljub je diplomirao na Američkom koledžu u Grčkoj, smer poslovna administracija i menadžment. Tokom karijere pohađao je PwC Mini MBA program, a 2016. godine uspešno je završio EMBA program studija na COTRUGLI poslovnoj školi.

MODERATOR

IMG_1851.png

SRBOLJUB MARKOVIĆ

Regionalni direktor prodaje @ Orion telekom

bottom of page