top of page
  • Dušan Milosavljević

Uspešno održan Blockchain Adria Belgrade Meetup – konferencija koja je okupila Vlade regiona


U organizaciji COTRUGLI Alumni kluba Srbije i Blockchain Adria, u utorak 8. maja 2018. godine u COTRUGLI poslovnoj školi u Beogradu, održan je Blockchain Adria Belgrade Meetup sa ciljem da približi i promoviše pojam, značaj, potencijal i budući razvoj blockchain tehnologije kao i njenu primenu i mogući uticaj na svakodnevni život i biznis u regionu.

Meetup se sastojao iz dva panela na kojima je učestvovalo preko 80 ljudi. Govornici na panelima bili su istaknuti pojedinci iz regiona. Na prvom panelu predstavnik Vlade Slovenije, Tadej Slapnik,, istakao je da države regiona treba da počnu da sarađuju na prenosu znanja i razvoju blockchain projekata kako bi postigli rezultate na nivou Evrope, a zatim i celog sveta. Predstavnik Vlade Srbije, Nenad Paunović napomenuo je da Srbija ima potencijala i da Vlada Srbije već radi na mnogo projekata koji se tiču blockahin tehnologije. Potom su Dražen Kapusta i Josip Maričević, koji dolaze iz Hrvatske, predstavili inovatinu ideju prelaska sa blockchain-a na Tolar HashNET koji može obaviti i do 200.000 transakcija u sekundi.

Na drugom panelu učestvovali su Direktor Beogradske berze Siniša Krneta, koji je akcenat stavio na to da Beogradska berza trenutno nije u poziciji da se uključi u blockchain inicijativu, ali da Berza prati dešavanja na tržištu kapitala i čeka svoju priliku. Ostali učenisici na drugom panelu bili su CMO kompanije Trizma Nemanja Lazić, profesor Matematičkog instituta SANU Miodrag Mihaljević, Edvard Sternad iz Slovenije, i Branko Krsmanović srpski predstavnik Cofound.it-a.

Na kraju, predsednik COTRUGLI Alumni kluba, Srđan Tomašević, naglasio je da što se tiče COTRUGLI Alumni kluba, ovaj meetup predstavlja početak kreiranja i učestvovanja u blockchain zajednici našeg regiona.


Pored sjajnih panela učesnici su imali priliku da se upoznaju sa automatom za kupovinu kriptovaluta koji je obezbedila partnerska kompanija ECD, online servis za kupovinu i prodaju kriptovaluta.


Na kraju konferencije uživali smo u koktelu koji je obezbedio Podrum Panajotović.


Video retrospektivu događaja možete pogledati na sledećem linku.

68 views

Recent Posts

See All
bottom of page